Værd at vide om rejse til Island, Færøerne og Grønland

 

Rejse til IslandFlag

 

Island er en ø på 103.000 km2 så de godt 333.000 indbyggere må siges at have ret god plads. De fleste byer ligger ud til kysten og nogle steder er der grusveje. Hovedvej 1, som ligger rundt om Island, er dog asfalteret. Det indre højland er meget øde og af gode grunde ubeboet. Her kan man kun færdes nogle måneder om året og det er nødvendigt med en 4x4 jeep.

 

Klimaet i Island er påvirket af den varme Golfstrøm, som når op til landets syd- og vestkyst. Vinteren er mild, men der kan komme perioder med sne og frost. Om sommeren ligger gennemsnits temperaturen på omkring 15 – 20°C.

 

Mere end 11% af landet er dækket af gletchere. Den største, Vatnajökull, er Europas største gletcher.

 

Reykjavik er hovedstaden i Island og her bor omtrent halvdelen af landets befolkning.

I Island taler man islandsk, men mange taler også dansk. Engelsk er dog det mest brugte fremmedsprog.

 

Fra ca. 1383 indtil 1944 hørte Island under det danske kongerige, men i dag er landet en selvstændig nation, en republik, der ledes af Altinget (parlamentet). Den nuværende præsident hedder Ólafur Ragnar Grímsson. Han blev valgt til embedet i 1996 og har været præsident uafbrudt lige siden.

 

Islands nationaldag er den 17. juni. Det er officiel fridag og den bliver  fejret på festlig vis fra tidlig morgen til over midnat.

Den islandske krone har haft et turbulent ”liv”. Lige nu er kursen lav og det er en fordel for turisterne. Diverse kreditkort kan bruges i Island.

 

Rejse til Færøerneflag

Færøerne, med knap 50.000 indbyggere, består af 18 øer med tempereret øklima, som betyder at vejret er omskifteligt. På én dag kan du opleve både sol, regn og tåge. Om sommerern ligger temperaturen på ca. 11°C i gennemsnit.

 

Thorshavn er verdens mindste hovedstad med ca. 19.000 indbyggere.

Færinge har deres eget sprog, som er færøsk, men de taler også dansk.

 

Ólavsøka er Færøernes nationaldag, som afholdes den 28. og 29. juli.

 

På Færøerne bruger man danske penge. Der findes dog pengesedler med færøske motiver på. De har samme værdi som danske kroner. Du kan også bruge kreditkort på Færøerne.

 

Det færøske vejnet er veludbygget og der er broer eller tunneler, så man nemt kan komme mellem de største af øerne.

 

I 2007 blev Færøerne kåret til Verdens mest indbydende rejsemål af National Geograpic.

 

Rejser til Grønlandflag

 

Grønland er verdens største ø, 50 gange større end Danmark, med ca. 55.000 indbyggere. De største byer er Nuuk med ca. 17.000 indbyggere og Sisimiut med ca. 6.000 indbyggerre. 

Den grønlandske nationaldag er den 21. juni.

Grønlandsk er hovedsproget, men mange taler også dansk.

Når man rejser indenfor Grønland foregår det med båd, fly, helikopter eller på hundeslæde. Udenfor de største byer findes der næsten ingen veje.

 

Køber man husflid i Grønland, skal man være opmærksom på, at man skal have en udførselstilladelse såfremt det indkøbte er forarbejdet fra hvaler, isbjørne eller hvalrosser.

 

 

 

 

 

 

 

  Landmannalaugar

 

 

North Travel | Oldenburg Allé 7, st. | DK-2630 Taastrup | Tlf. +[45] 24 89 21 13 | Rejsegarantifonden nr. 2113 | info@northtravel.dk