Kør selv ferie i Island - Vestfjordene 8 eller 11 dage

 

Vildere end det øvrige Island

Islands ældste område, Vestfjordene, er mindre befolket og naturen er vildere end i det øvrige Island. Hvis man ser bort fra det islandske højland, er Vestfjordene Islands tyndest befolkede område. Her finder du uberørt natur et varieret og overdådigt fugleliv, nysgerrige sæler på fjordene og du kan være heldig at støde på den lille polarræv. Ved Europas største fuglefjeld, Látrabjarg, kommer du helt tæt på de søde små søpapegøjer. Vandfaldet Fjallfoss i Dynjandi er en af Islands perler, som ikke mange turister når at se. Du kommer til Vestfjordenes største by, Ísafjörður og den afsides liggende bygd Djúpivogur. I det lille fiskerleje Hólmavík, kan du besøge et museum for heksekunst og troldom. De lange fjorde, høje bjerge og smukke natur får dig til at glemme, at vejene måske ikke altid er i så god stand.

 

Pris fra kr. 12.300 pr person

 

Dag 1: Ankomst

Afrejse med fly fra Billund eller København til Keflavik. Efter ca. 3 timers flyvetur er der ankomst til Keflavik lufthavn. Her vil I få udlejningsbilen udleveret. Den første nat er der overnatning i området nær Borgarnes.

 

Dag 2: Snæfellsnes

Turen går til Snæfellsnes, hvor I kan opleve den eventyrlige natur i Snæfellsnes Nationalpark. Gletsjeren Snæfellsjökull er en udslukt vulkan med evig sne på toppen. Ved det idyllliske lille fiskerleje Arnarstapi, er der en særpræget klippe, Gatklettur. Nogle af de mest besøgte, og samtidig de mest interessante seværdigheder er Djúpalónssandur og Dritvik, hvor der engang lå et lille fiskerleje. Her finder I 4 store sten, der tidligere blev brugt som kraftprøve for aspirerende sømænd. Lidt øst for Dritvik ligger en kæmpestor klippe, som kaldes Tröllakirkja. Overnatning på Snæfellsnes.

 

Dag 3: Patreksfjörður

Besøg Bjarnarhöf, et hajmuseum, som ligger ca. 10 km før Stykkishólmur. Her hænger fermeteret haj til tørre og man kan få en smagsprøve af denne islandske delikatesse. Fra Stykkishólmur går færgen Baldur til Brjánslækur. Sejlturen over Breiðafjörður er en smuk tur blandt de mange små øer og et varieret fugleliv. Overnatning i den lille by Patreksfjörður.

 

Dag 4: Látrabjarg

I dag går turen til Europas vestligste punkt, det 14 km lange fuglefjeld Látrabjarg.
Det lille egnsmuseum, Hnjótur, er værd at besøge. Látrabjarg er Europas største fuglefjeld og hjem for millioner af fugle. Søpapegøjen er overalt og den er nem at komme tæt på. Rauðasandur er en strand med rødligt sand og en af Islands naturperler. Rigtig mange sæler ligger og nyder tilværelsen i de fredelige omgivelser. Vejen dertil er ret dårlig og hullet, så man kan ikke køre så hurtigt. Fra Patreksfjörður er der 60 km til Látrabjarg.

 

Dag 5: Ísafjörður

Et af højdepunkterne denne dag er Dynjandi, Vestfjordenes perle, bestående af 6 store vandfald, som falder ud over en klippekant. En sti går op til det øverste vandfald, som hedder Fjallfoss. Det er 100 m højt, særdeles smukt og meget imponerende. Hrafnseyri ved Arnarfjörður, er et museum til minde om en af Islands største forkæmpere for selvstændighed, Jón Sigurðsson, som blev født her. Ísafjörður er den største by på Vestfjordene. Det er en meget hyggelig by med, med mange små gamle huse i Neðstikaupstaður. Her ligger et af Islands ældste huse, Krambúðin, og den idylliske restaurant, Tjöruhúsið. Overnating to nætter i Ísafjörður.

 

Dag 6: Ísafjörður

Fra Ísafjörður er det muligt at komme på forskellige udflugter. Men man kan også køre selv til Sjóminjasafnið Ósvör, som ligger lidt udenfor byen. Det er Islands ældste fiskerleje og er i dag et museum. I fiskerbyen Suðureyri handler alt om fiskeri. Tidligere var Suðureyri meget isoleret fra de andre bygder på Vestfjordene, men nu kan man køre dertil gennem en 5 km lang bjergtunnel. På Restaurant Fisherman kan man spise frokost.

 

Dag 7: Djúpavík

Turen går over højsletten Steingrímsfjarðarheiði. Ved Reykjanes ligger Saltverk, hvor de håndhøster salt. De fremstiller mange forskellige salgs salt, som sælges i de fleste souvenirbutikker i Island. Vejen til den lille landsby Djúpavík, med 53 indbyggere, byder på en særdeles smuk udsigt. I 1935 blev Islands flotteste sildefabrik anlagt her. I dag er der kun de tomme fabrikslokaler og et stålskibsvrag tilbage. Lidt nord for byen kan man bade i den legendariske Krossneslaug. Overnatning i Djúpavík.

 

Dag 8: Hólmavík

I fiskerbyen Hólmavík finder du et lille museum, Galdrasafnið. Det handler om heksekunst og magi, som der var meget af på Vestfjordene før i tiden. Et andet interssant musum, Sauðfjársetur á Ströndum, om islandske får i landets historie, ligger 12 km fra Hólmavík.

Der er også en meget hyggelig lille café. Overnatning i nærheden af Hólmavík.

 

Dag 9: Borgarfjörður

Tag vejen over højsletten Þröskuldar. Turen går gemmem dalen Svínadalur, hvor der er mulighed for at se ørne. Ikke langt fra byen Búðardalur kan du besøge stedet hvor Leifur Eiríksson, bedre kendt som Leif den Lykkelige, voksede op. Det hedder Eiríksstaðir og er et museum i dag. Overnatning i Borgarfjörður.

 

Dag 10: Reykjavík

Dagen byder på mulighed for at udforkse området i Borgarfjörður, hvor I kan opleve de særprægede vandfald, Hraunfossar og Barnafoss. Tag på udflugten ”Ind i gletsjeren”. Der er flere afgange hver dag. Alternativt kan I vælge at køre til Gullfoss og Geysir, også kendt som Den Gyldne Cirkel. Overnatning i Reykjavík.

 

Dag 11: Hjemrejse

Afrejse med fly fra Keflavík til Billund eller København.

 

 

Priser for perioden:
1. juni – 31. august 2017

 

11 dage / 10 nætter
Pris fra kr. 15.585 pr person

v/2 personer i dobbeltværelse

 

Tillæg ved leje af større bil:

 • Suzuki Grand Vitara 4WD el. lign. kr 2.580 pr person

 

8 dage / 7 nætter
Pris fra kr. 12.300 pr person

v/2 personer i dobbeltværelse

 

Bemærk venligst at alle priser er fra priser og er baseret på den billigst mulige flybillet.

 

 

Inkluderet i prisen er følgende:

 • Fly København/Billund-Keflavik t/r
 • Overnatning 10 nætter inkl. morgenmad 1)
 • Leje af en VW Golf el. lign. i 10 døgn 1)
 • CDW forsikring
 • Afhentningsgebyr
 • En ekstra chauffør
 • Reservation af flysæde
 • 23 kg bagage og 10 kg håndbagage
 • Detaljeret, skræddersyet rejseplan med forslag til seværdigheder på dansk
 • Alle skatter og afgifter


1) Antal dage afkortes for den korte udgave af turen

 

 

Tilkøb:

 • Super CDW (forsikring til nedbringelse af selvrisikoen) Spørg efter prisen.

 

 

Kontakt os via kontaktformular eller ring på tlf. 2489 2113 og få et skræddersyet tilbud på din kør selv ferie i Island.

 

Du kan se flere af North Travels kør-selv rejser under menuen: Kør selv.

 

 

 

 

 

 

Island kør-selv ferie på Vestfjordene - North Travel | Oplev den eventyrlige natur i Snæfellsnes Nationalpark med gletsjeren Snæfellsjökul. Billedet er fra ArnastapiIsland kør-selv ferie på Vestfjordene - North Travel | Vandfaldet Fjallfoss i Dynjandi er en af Islands perler, som ikke mange turister når at se.Island kør-selv ferie på Vestfjordene - North Travel | På turen ser man mange smukke bjerge, fjorde samt barske vejeIsland kør-selv ferie på Vestfjordene - North Travel | Se den gamle tørvegård “Kotbýli kuklarans” i fjorden BjarnarfjördurIsland kør-selv ferie på Vestfjordene - North Travel | I 1935 blev Islands flotteste sildefabrik anlagt i Djúpavík. I dag er der kun de tomme fabrikslokaler og et stålskibsvrag tilbage.North Travel er certificeret som Islands specialist af Inspired by Iceland. North Travel er registreret i Rejsegarantifonden, nr. 2113.

North Travel | Oldenburg Allé 7, st. | DK-2630 Taastrup | Tlf. +[45] 24 89 21 13 | Rejsegarantifonden nr. 2113 | info@northtravel.dk