Kør selv - Island for børnefamilien

 

Rundt i Syd- og Vestisland med familien

Island – Det er for børn! Tag børnene med på en eventyrlig, aktiv og spændende kør selv ferie i Island.

Vi foreslår at I vælger at bo på bondegårde, hvor børnene kan opleve forskellige dyr og dejlige omgivelser. Det er selvfølgelig også muligt at bo på hotel på vores kør selv rejser.  Denne tur er koncentreret om Syd- og Vestisland, som byder på mange sjove og gode oplevelser for både børn og voksne. Der er kun 4 forskellige indkvarteringssteder, så I slipper for at pakke ud og ned hver dag.

 

8 dage / 7 nætter
Pris fra kr. 8.980 pr person

 

Dag 1: Ankomst og Sydisland

Ankomst til Keflavik Lufthavn hvor I får bilen udleveret. På vej til bondegården, hvor I skal overnatte de 3 første nætter, kommer I forbi Den Blå Lagune. Fortsæt til den lille fiskerby Grindavik og kør langs sydkysten. Tag en afstikker til Seltún ved Krýsuvík, et  geotermisk område med boblende varme kilder.  Fortsæt langs sydkysten til de maleriske bygder Eyrarbakki og Stokkseyri.  
Indkvartering 3 nætter i familieværelse på bondegård i omegnen af Hvolsvöllur.

 

Dag 2: Sydisland - Vandfald, gletsjere og søpapegøjer

Oplev søpapegøjer og gå om bag et vandfald. Seljalandsfoss er et højt og smalt vandfald, som I kan komme om bag ved. Et andet vandfald, Skógafoss,  er et imponerende og smukt, 60 m højt vandfald. En sti fører op til toppen af vandfaldet. Øst for Skógar går en grusvej ind til Sólheimajökull. Her kan man gå en tur ind til gletjserlagunen og det er muligt at komme på gletsjervandring.
Dyrhólaey er en halvø, som er 120 m høj. Fra toppen er der en særdeles flot udsigt over Mýrdalsjökull, den sorte kyst og klippeformationerne Reynisdrangar. Om sommeren er her rigtig mange søpapegøjer, som I kan komme tæt på.

 

Dag 3: Sydisland - vandfald,
naturbad mm.

Island har mange naturligt opvarmede friluftsbade og naturbade. Seljavallalaug, en naturlig varm pool, som ligger i en dal i nærheden af Skógafoss. Det tager ca. 10 – 20 minutter at gå op til dette ubevogtede naturbad, som er en meget speciel oplevelse. Tag på dagsudflugt med superjeep til Þórsmörk eller sejl til de vulkanske øer Vestmannaøerne, hvor der var vulkanudbrud i 1973. På et museum kan man se nogle af de huse, som blev ødelagt af lavastrømmen. Kan I lide at køre langt, kan I tage til Jökulsárlón gletsjerlagune og sejle mellem isbjerge.

 

Dag 4:  Sydisland - Gejser og minizoo

Sprudlende varme kilder og Islands smukkeste vandfald. Besøg familieparken Slakki, med minizoo og legeplads til børnene. Kør til Geysir og Gullfoss, som er to af de største seværdigheder på  „Den Gyldne Cirkel“. Strokkur er navnet på den mest aktive gejser. Den sender kogende vand op i luften hvert 4. minut. Gullfoss er Islands smukkeste vandfald. Det falder 32 m ned i en kløft i Hvítá.
Indkvartering i familieværelse på sommerhotel ved Laugarvatn.

 

Dag 5: Kør mod Vestisland - Þingvellir

Þingvellir National Park er på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan I se hvordan de tektoniske plader glider fra hinanden og bevirker at jorden er sunket og har slået store revner. Den største sprække er Almannagjá kløften. En af de mindre sprækker er fyldt med vand og kaldes Peningagjá. Den er blevet til en slags ønskebrønd, hvor folk smider mønter ned, for at se hvordan de langsomt glider mod bunden gennem det klare vand. I Húsafell er der et rigtig dejligt friluftsbad og legeplads til børnene. Det er i dette område I finder Hraunfossar og Barnafoss, to smukke og særprægede vandfald. Her finder I også Snorri Sturlusons bad og den hemmelige gang, hvor han blev myrdet i år 1241.
Indkvartering to nætter på sommerhotel eller bondegård.

 

Dag 6: Vestisland - halvøen Snæfellsnes

Snæfellsnes Nationalpark byder på den mest spektakulære natur. Besøg Bjarnarhöfn, et hajmuseum, som ligger ca. 10 km vest for byen Stykkishólmur. Fra Stykkishólmur kan I komme på en eventyrlig sejltur blandt de mange små klipper og skær på Breiðafjörður bugten. På sejlturen kommer I tæt på forskellige havfugle. Med netplov trækkes der en masse spændende ting om bord, bl.a. kammuslinger, som spises rå (sushi). Snæfellsjökull gletsjeren er berømt fra Jules Vernes eventyr, Rejsen til jordens indre. Vatnshellir er en stor grotte, som ligger 10 minutters kørsel fra den lille bygd Hellnar. Oplev også Djúpalónssandur, Dritvik, Tröllakirkja og Gatklettur.

 

Dag 7: Reykjavik - Friluftsbade, familiepark, indkøbscentre

På vej til Reykjavik, skal I igennem tunnellen under fjorden Hvalfjörður.

Perlan i Reykjavik, er en særpræget bygning oven på nogle varmtvands beholdere. Der er et cafeteria med mad til overkommelige priser og en god udsigtsplatform. I Laugardalur finder I byens største friluftsbad og en familiepark med en lille zoo. Der er to store indkøbscentre i hovedstadsområdet. Det ene hedder Kringlan og det andet hedder Smáralind. Her finder I butikker, caféer, restauranter, biografer og hvad der ellers hører til i et center. Midt i Reykjavik ligger en lille sø, hvor der er ænder, svaner og andre fugle.
Indkvartering i familieværelse på Guesthouse.

 

Dag 8: Hjemrejse

Hjemrejse. Bilen afleveres i Keflavik lufthavn.

 

 

Maj og september 2018

Priser ved 2 voksne og 2 børn i alderen 2 – 11 år.

 • Indkvartering med fælles faciliteter -
  Pris fra kr. 8.980 pr person
 • Indkvartering med bad og toilet -
  Pris fra kr. 9.585 pr person

 

Juni, juli og august 2018

Priser ved 2 voksne og 2 børn i alderen 2 – 11 år.

 • Indkvartering med fælles faciliteter -
  Pris fra kr. 9.280 pr person
 • Indkvartering med bad og toilet -
  Pris fra kr. 11.470 pr person

 

Bemærk venligst at alle priser er fra priser og er baseret på den billigst mulige flybillet.

 

 

Inkluderet i prisen er følgende:

 • Fly Billund/København-Keflavik t/r
 • Leje af bil grp N Skoda Octavia STW 5 dørs i 7 døgn, inkl. CDW forsikring, afhentningsgebyr og én ekstra chauffør
 • Overnatning 7 nætter i familieværelse, inkl. morgenmad
 • 23 kg bagage og 10 kg håndbagage
 • Sædereservation, så I kommer til at sidde sammen på flyet
 • Detaljeret, skræddersyet rejseplan på dansk med forslag til seværdigheder og børnevenlige oplevelser
 • Alle skatter og afgifter

 

 

Kontakt os via kontaktformular eller ring på tlf. 2489 2113 og få nærmere oplysninger.

 

Du kan se flere af North Travels kør-selv rejser under menuen: Kør selv.

 

 

 

 

 

North Travel - Familieoplevelser | Børn elsker at vandre i den islandske natur. Det er en skøn og ikke alt for svær udfordring.North Travel - Familieoplevelser | Det er en unik oplevelse for både børn og voksne at se Strokkur sende kogende vand op i luften hvert 4. minut.North Travel - Familieoplevelser | Vulkanen Eyjafjallajökull er kendt for askeskyen i 2010. For foden af den kan du tage i Seljavallalaug, som er et ubevogtet naturbad.North Travel - Familieoplevelser | Ved hotel Fljótshlíd/Smáratún er der en mini zoo, hvor børnene kan se islandske geder, får, kaniner, heste og andre dyr.North Travel - Familieoplevelser | Tag børnene på en eventyrlig sejltur fra byen Stykkishólmur. Med en netplov trækkes en masse forskellige skaldyr om bord. Alle børn får en malebog efter turen.North Travel er certificeret som Islands specialist af Inspired by Iceland. North Travel er registreret i Rejsegarantifonden, nr. 2113.

 

 

 

 

 

 

 

 

North Travel | Oldenburg Allé 7, st. | DK-2630 Taastrup | Tlf. +[45] 24 89 21 13 | Rejsegarantifonden nr. 2113 | info@northtravel.dk