Sydgrønland

 

Pris fra kr. 9.990 pr person, se mere under Sydgrønland – med let vandring

 

 

Sydgrønlands byer og bosættere

Der har levet mennesker i Sydgrønland i flere tusinde år. Man mener at de første bostættere ankom ca. 2500 før Kristi fødsel. Klimaændringer fik dog befolkningen til at forsvinde igen.

 

Omkring år 982 blev Erik den Røde landsforvist fra Island. Han drog mod vest og kom til et land med dybe fjorde og grønne dale. Det lykkedes ham at hente flere folk fra Island til ”Det Grønne Land” og i dag kan man se gamle vikingebopladser side om side med inuit bopladser.

 

 

NARSARSUAQ

Fra Reykjavik til den internationale lufthavn i Narsarsuaq er der 2 eller 3 timers flyvetid, afhængig af flytypen. Der flyves hver tirsdag og fredag i sommerperioden.

 

Narsarsuaq, ”den store slette”,  er en tidligere amerikansk militærbase, som blev anlagt i 1941. Nu er det porten til Sydgrønland. Her findes et hotel, et vandrehjem, en butik og et museum. Der er ca. 150 indbyggere, som hovedsageligt er beskæftiget omkring luftfart og turisme.  Fra Narsarsuaq er det muligt at komme med helikopter eller sejle til Sydgrønlands øvrige bygder.

 

 

Aktiviteter i Narsarsuaq:

 

 • Qassiarsuk (Brattahlid) ligger lige overfor Narsarsuaq og det tager kun 20 minutter at sejle dertil. Det er her du kan se rekonstruktioner af Erik den Rødes gård og Tjodhildes kirke.
 • Tag på en bådtur til Qooroq Isfjord. Qooroq gletscheren, som ligger i bunden af fjorden,  frigiver omrkring 200.000 tons is om dagen! Du kan se mange af disse isbjerge, med deres flotte blå og turkise farver, flyde forbi på sejlturen.
 • Igaliku (Gardar). Her finder du gamle nordboruiner fra det første bispesæde på Grønland.
 • På en vandretur gennem Blomsterdalen kommer man til Narsarsuaq Gletscher. Det er et af de få steder i Grønland hvor man kan komme til fods ind til Indlandsisen. Kræver god fysik.

 

 

NARSAQ

Narsaq har omkring 1.700 indbyggere.  For at komme til Narsaq skal man enten sejle eller flyve med helikopter. Områdets produktive gletchere sørger for at der konstant ligger imponerende isbjerge ved byen. Fiskeri og fårehold er hovedbeskæftigelsen blandt byens befolkning. Brædtet, de grønlandske fangeres og fiskeres markedsplads, hvor der sælges årstidens fangstdyr, er en oplevelse værd.

 

I Narsaq er der både hotel og vandrehjem samt privat indkvartering. Byen har 2 supermarkeder, nogle små købmandsbutikker,  et museum og  et kulturcenter med café. På hotellet er der en god restaurant.

 

 

Aktiviteter i Narsaq:

 

 • Bådtur til Indlandsisen
  På denne fantastiske sejltur gennem de smukke fjorde til Indlandsisen, passerer vi majestætiske isfjelde, der flyder forbi som enorme skulpturer. Der vil være mulighed for at gå i land og nyde den storslåede gletscher på tæt hold. Vi kommer også forbi et fuglefjeld, hvor forskellige mågearter yngler om foråret.
 • Vandretur til Kvanefjeldet
  Vi kører i bus, op igennem Dyrnæsdalen, så tæt på Kvanefjeldet som muligt og fortsætter derefter til fods. På toppen af Kvanefjeldets plateau vandrer vi ud til nord siden og nyder den storslåede udsigt over Sermilik Isfjorden og Indlandsisen.
 • Byrundtur
  Vi starter med et besøg på det interessante lokalmuseum, der har til huse i byens ældste bygninger. Vi kommer forbi Brædtet, hvor dagens fangst sælges. Vi besøger den smukke trækirke og slutter vores tur på Narsaq Tourist Office.

 

 

QAQORTOQ

Sydgrønlands største by med ca. 3.000 indbyggere, Qaqortoq (Julianehåb), er en charmerende lille by. I den hyggelige bymindte er der et lille torv med Grønlands eneste springvand. Ved torvet ligger der nogle idylliske huse fra kolonitiden. Byen har to kirker, som begge er et besøg værd og et lille museum.


Qaqortoq er uddannelsescentrum for hele Sydgrønland. Her er både et gymnasium, HHX og Grønlands Handelsskole. Der er et hotel, nogle vandrehjem og privat indkvartering. På Hotel Qaqortoq finder du restaurant Steakhouse Nanoq som lægger vægt på grønlandske råvarer og på Sømandshjemmet finder du et godt cafeteria.

 

 

Aktiviteter i Qaqortoq:

 

 • Hvalsø kirkeruin

Fra Qaqortoq er der 1½ times sejlads til Hvalsø kirkeruin, som er den bedst bevarede bygning fra norbotiden, opført af sten i 1300 tallet. Tæt ved kirkeruinen ligger et stort gårdanlæg. Beretningen om et bryllup her i 1408 er det sidste skriftlige vidnesbyrd om norboerne i Sydgrønland.

 

 • Uunartoq /varme kilder

På øen Uunartoq kan man bade i de varmekilder, som har en temperatur på 38°C året rundt. Det tager 2½ time at sejle hver vej. Det er en flot tur, hvor  der er mulighed for at se hvaler og enorme isbjerge undervejs.

 

 • Byrundtur

Tag på en guided byrundtur eller køb det lille hæfte ”Sten og Menneske” som leder dig gennem hele byen på udkig efter spændende kunstværker. Husk at besøge Great Greenland, hvor sælskind fra hele Grønland bliver garvet og forvandlet til jakker og andre spændende ting.

 

 • Bådtur til Indlandsisen

Fra Qaqortoq er det muligt at komme til indlandsisen med båd. Turen går forbi Narsaq på vej til Tvillingebræen. En eventyrlig tur mellem smukke isbjerge i alle mulige former og blå farver.

 

 

NANORTALIK

Nanortalik er Grønlands sydligste by og ligger ikke langt fra Kap Farvel. Den nemmeste måde at komme dertil er med helikopter. I Nanortlik er der både hotel med en god restaurant og vandrehjem. Naturen omkring Nanortalik er helt fantastisk smuk og byen er kendt for de forrevne, stejle bjergtinder, som tiltrækker mange bjergbestigere og eventyrere. Tasermiut fjorden er en naturoplevelse af de helt store. Byens museum er et af Sydgrønlands bedste.

 

 

Aktiviteter i Nanortalik:

 

 • Byrundtur i Nanortalik

På turistbureauet kan du få udleveret et bykort, så du selv kan opsøge seværdighederne. Du kan også deltage i en tur med lokal guide

 

 • Varme kilder på øen Uunartoq
  Der er ikke mange, der ved det, men du kan bade i en af de varme kilder på øen Uunartoq. Vandet er 38 grader varmt hele året  og det er en stor oplevelse at bade, mens man kikker på kæmpe isfjelde i havet.
 • Nanortalik Museum
  Bymuseet er indrettet i gamle, originale bygninger. Du kan bruge lang tid her på at se og høre om bl.a. eskimoer, nordboer, kunst, kultur, sygepleje og mineralefterforskning. Der er også indrettet en sommerboplads med telte, konebåde og kajakker
 • Fiskelejr i Tasermiutfjorden
  Der er mange gode ørredvande omkring Nanortalik
 • Sejlads til indlandsisen i bunden af Tasermiutfjorden

En af vores smukkeste heldagsudflugter er til indlandsisen i bunden af Tasermiutfjorden. Vi besøger den lille bygd Tasiusaq og sejler forbi høje fjelde, blandt andet bjergbestigernes foretrukne fjeld, Ketil, der har en lodret fjeldside på over 1.000 m.

 

 

Kontakt os via kontaktformular eller ring på tlf. 2489 2113 og få en snak om en rejse til Grønland.

 

  Rejser til Grønland - Thjodhildes kirke i Qassiarsuk (Brattahlid)

 

 

Rejse til Grønland - Del af de gamle nordboruiner fra det første bispesæde på Grønland

 

 

Ferie på Grønland - Oplev naturen og stillheden på vandreturen fra iqaliku (Gardar) over til Qooroq isfjorden

 

 

North Travel | Oldenburg Allé 7, st. | DK-2630 Taastrup | Tlf. +[45] 24 89 21 13 | Rejsegarantifonden nr. 2113 | info@northtravel.dk